Belföld

A KLIK tartozása miatt zárták el a gázt az iskolában

gaz(960x640).jpg (Array)
gaz(960x640).jpg (Array)

Több somogyi iskolát is elkezdett lekapcsolni az E.ON gázszolgáltató a rendszerről, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sokmilliós adósságot halmozott fel.

A Sonline szerint Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt tizenegy órára vonulnak ki a szakemberek, a lap úgy tudja, több település is érintett lehet, nemcsak Kaposvár, hanem Siófok környékén is.

„Komoly probléma ez számunkra, ugyanis az intézményben működik a szociális konyha, ami a 62 helybélire és az óvodásoknak főz, emellett innen látják el Somogygeszti, Polány, Ecseny, Szentgáloskér, Somodor és Felsőmocsolád szociális étkeztetését is, közel kétszáz adag ételt főznek naponta” – mondta a lapnak Mernye polgármestere.

Somogyjádra holnap érkezik meg az E.ON munkatársa, hogy lekapcsolja a gázt, a település számára szintén óriási nehézséget okoz majd, hogy nem lesz gáz a konyhán. „Ott főznek az óvodásokra, a szociális otthon lakóira és a szociális étkeztetésben résztvevőkre”, mondta a polgármester, majd hozzátette: „Emellett innen látják el Osztopánt, Eddét, Jutát, Várdát és Alsóbogátot is. Úgy tudom, több intézményre hasonló sors vár, ugyanis a Klik állítólag nem fizette a gázszámlákat, s most már részletfizetést sem fogad el, egy összegben kéri a tartozást.”

Keresték a KLIK kaposvári tankerületét is, későbbre ígértek választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik