Belföld

Nekiugrott Újpest a szomjas kóbor macskáknak

macska(960x640).jpg (Array)
macska(960x640).jpg (Array)

Özvegy Erdészné szívén viseli a kóbor állatok sorsát, de egyedül maradt ezzel a lakótelepen. Az önkormányzat bírsággal, a lakók a macskák kinyírásával fenyegetnek.

Május végén könyörületet nem ismerő rendeletet hozott a IV. kerület, azaz Újpest önkormányzata: eszerint brutális bírsággal sújtható, aki kóbor állatokat etet. Erdész Józsefné a kerületben él egy panelban, és épp a kóbor macskák etetése a hobbija – írja a Népszabadság.

Erdésznét vélhetően az egyik szomszéd jelentette fel, a kiérkező rendőrök szerinte ezért tudták, hol lakik. “Azt se tudtam, fiú vagyok-e vagy lány, úgy megijedtem” – mondta a nő, akit arról faggattak, milyen sűrűn követi el a súlyos cselekményeket, azaz etet állatokat.

Végül kapott egy burkolt fenyegetést, hogy legközelebb 50 és 500 ezer forint közötti bírságot kaphat az etetésért, bár a nő nem vallotta be, hogy naponta segít az állatokon. Végül elnézték neki a kihágást, felvették az adatait és távoztak. Azért azt még megkérdezte, vizet adhat-e nekik, amire kb. igen volt a válasz. A Népszabadság szerint amúgy a május 29-én elfogadott rendelet szerint csak 200 ezer forintig terjedhet a bírság.

 

Az asszony egy elcsigázott cicát talált a ház előtt, adott neki tejet, ezt láthatta meg a házmestertempót diktáló feljelentő. A 2002 óta özvegyként élő nő szerint 6-8 kóbor macska és egy sün is él a környéken. A többi lakó azonban nem túl állatbarát, amikor a nagy melegben a nő kitett egy táblát, hogy ne vigyék el a kirakott vizet, a táblát valaki letépte.

“Azt hittem, ez a Wintermantel Zsolt remek ember, a választáson ott virított a Rex Kutyaotthon Alapítványnál, nem tudom, mi vette rá, hogy ilyen rendeletet aláírjon” – mondta a nő. Szerinte egyes környékbeliek azzal fenyegetnek, hogy kutyákkal tépetik szét a macskákat, de azért is rá szoktak szólni, ha az árvácskákat meglocsolja az előkertben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik