Belföld

Sakálok sikítoznak Somogyban

aranysakál (Array)
aranysakál (Array)

Az aranysakálok egyre közelebb merészkednek a lakott területekhez, de aggodalomra semmi ok: kotorékaik a városoktól távolabb vannak.

Egyre közelebb merészkednek a településekhez az aranysakálok Somogyban. Az élőhelyük terjedése az állomány növekedésével is összefüggésben lehet – írta meg a sonline.hu.

Barcson éjszakánként gyakran hallani sakálvonyítást, a ragadozók megvárják a naplementét, rejtőzködő életmódot folytatnak. Horváth Zoltán természetvédelmi szakember a lapnak elmondta: a város körül valóban vannak sakálkotorékok. “Odáig azonban nem jutottunk, hogy a rókákkal szemben bejárnának a városba, legközelebbi kotorék is egy jó kilométerre van” – tette hozzá.

Lanszki József, a Kaposvári Egyetem Természetvédelmi tanszék főmunkatársa megerősítette: jelentős a sakálállomány a megyében a Balaton nyugati medencéjétől a Dráváig, elsősorban az erdősült és nagyvadas területeken. “Nem ismeretlen, hogy néha lakott területeket látogat, Indiában például a kutyákkal együtt versengenek a hulladékért. Nálunk azonban csak nagyon ritkán merészkedik a kertvégi területekre” – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik