Belföld

Nagyon nem áll nyerésre Simicska Lajos

vida simicska (Array)
vida simicska (Array)

Vida Ildikó NAV-elnök távozása után újabb csapásokat szenvedhet el az oligarcha, mert Orbán addig nem nyugszik, amíg Simicska „lábon van.” Jöhet a vagyonosodási vizsgálat?

A miniszterelnök csak személyes okok miatt fogadta el Vida Ildikó lemondását, az adóhatóság korábbi elnöke hiába jelezte, lemondásához a személyét és családját érintő „méltatlan és alaptalan támadások” mellett „a NAV szervezetét és személyi állományát alapjaiban érintő kormányzati elképzelések”, és a NAV életpályára tett javaslatuk elutasítása vezetett.

Később az amerikaiak is megszólaltak a lemondással kapcsolatosan, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a közleményében hangsúlyozta, az amerikai kormányt mindenütt aggasztja a korrupció felbukkanása és az eszközök legszélesebb tárát veti be ellene. Aggodalmaikat sok európai partnerrel együtt kifejezték a magyar kormánynak. Hozzáteszik: Amerikai részről a korrupció leghatékonyabb ellenszerének az átláthatóságot, a fékek és egyensúlyok rendszerét, a jogállamiságot és a független igazságügyi endszert tartják, és maga Orbán Viktor miniszterelnök is úgy beszélt a korrupcióról, mint amelyet a kormány zéró toleranciával kezel.

Jöhet a folytatás?

A Népszava mai számában arról ír, Simicskát újabb csapások érhetik, ugyanis az új NAV-elnök akár vagyonosodási vizsgálatot is indíthat ellene, de akár a Magyar Fejlesztési Bank is bevethető az Orbán-Simicska háborúba, a Közgépnek ugyanis ott van nagyjából 60 milliárd forintos forgóeszközhitele. A lap értesülései szerint ezek a forgatókönyvek várnak Simicskára.

Szakértők szerint Orbán Viktor három területen tud támadni egykori barátjára, elzárhatja az állami pénzcsapokat Simicska gazdasági érdekeltségei előtt, piaci területen sem kaphat megbízásokat, majd pedig a korábbi osztalékok útjait követheti nyomon.

Kérdés, milyen információi vannak még Simicskának és ezeket mikor osztja meg a közvéleménnyel. Ha egyáltalán vannak információi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik