Belföld

Rogán Antal védelmébe vette Vida Ildikót

rogán antal (Array)
rogán antal (Array)

Rogán Antal szerint rendszer lehet a korai költségvetésből. A Fidesz frakcióvezetője szerint a déli határon nincs jobb megoldás a kerítésnél - a Magyar Hírlapnak adott interjút.

A kormánypárt frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak adott interjúban közölte, hogy 2017-ben és 2018-ban is – a mostanihoz hasonlóan – már az év közepén el akarják fogadtatni a költségvetést az Országgyűléssel, mert ez segítené a kiszámíthatóságot a gazdasági élet szereplői számára.

Elégedetten szól a gazdaság növekedéséről, és megjegyezte, hogy míg az országnak 2010 előtt 1,8 millió adófizetője volt, jelenleg több mint négymillióan dolgoznak és a négy-öt évvel ezelőtti állapothoz képest többen is adóznak. A különadókra kitérve közölte, azokat “lehet mérsékelni, átalakítani, de új közteherviselés nélkül nincs adócsökkentés”.

Le a bürokráciával!

A határzárral kapcsolatban azt mondta: a tendencia folytatódása esetén akár a két-háromszázezret is elérheti az illegális határátlépők száma, ezért különösen indokolt, hogy novemberre átadják a szerb-magyar határon a kerítést. Hozzáfűzte, hogy személyesen nem tud jobb megoldást a helyzetre. Emlékeztetett arra, hogy február elején a kormány még bízott az uniós megoldásban, de mivel ilyen nem született, lépéskényszerbe került az ország, hogy megvédje saját és az Európai Unió határait.

A frakcióvezető védelmébe vette az adóhivatal éléről távozó Vida Ildikót: “Szeretném rögzíteni, Vida Ildikót rengeteg alaptalan és nem telen támadás érte. Soha egyetlen bizonyíték sem került elő, amely alátámasztotta volna azokat a vádakat, amelyeket az Egyesült Államok akkori követségi vezetése és az ellenzék megfogalmazott vele szemben. Vida Ildikót akkor is megvédte a Fidesz-frakció, és most is szeretném megvédeni a személyét” – mondta el a lapnak Rogán, azonban kijelentette, hogy egyszerűbb ügyintézésre van szükség, csökkenteni kell a bürokráciát az adóigazgatásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik