Belföld

Rejtély marad Orbán horvátországi nyaralása

Orban-Viktor-nyaral-(210x140).jpg (Array)
Orban-Viktor-nyaral-(210x140).jpg (Array)

Orbán Viktor minimum érdekes körülmények között pihent Brac szigetén.

Nem számítottak rá a horvátok, hogy Orbán Viktor náluk nyaral majd – számol be a Bors. Mint írják, korábban próbálták megtudni, hol tölti nyári pihenését Orbán Viktor. Múlt héten nem kaptak választ, de előtte a hivatalos közlés az volt, hogy a miniszterelnök még nem döntött. E hét elején a kormányfő egy rövid Face­book-üzenetben közölte: visszatért horvátországi nyaralásából.

A lap emlékeztet: Szijjártó Péter külügyminiszter két héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy mélyponton vannak a horvát–magyar kapcsolatok. Ennek oka, hogy a horvát ügyészség továbbra is követeli Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának kiadatását egy korrupciós ügyben. A horvát olajcéget, az INA-t a gyanú szerint kenőpénzzel szerezte meg a MOL.

Értesüléseik szerint Orbán Viktor több horvátországi ismerősét is végiglátogatta nyaralása során. Köztük azt a horvát vendéglátóst, akivel közös fotót is posztolt Facebook-oldalán.

Magyar, dalmt,Kt j bart.

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, July 21, 2015

Magyar diplomáciai körökre hivatkozva a legnagyobb horvát újság, a Vecernji list a múlt pénteken írt arról, hogy a rossz viszony miatt a magyar miniszterelnök 29 év után először nem nyaral majd Horvátországban.

A lap kérdésére a Miniszterelnöki Sajtóiroda azt közölte: amit nyilvánosságra akart hozni a nyaralásáról, azt már megtette a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik