Tilos-Radio(430x286).jpg (Array)
Belföld

Megkapta a Tilos a frekvenciát

A Médiatanács az ülésezési szünet előtt döntött a Tilos és a Klasszik frekvenciájáról.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa kezdeményezi a hatósági szerződés megkötését a Trend FM szolgáltatással pályázó Műsor-Hang Zrt.-vel a Budapest 94,2 MHz körzeti frekvencia hasznosítására, tekintettel arra, hogy a pályázati eljárás eredményhirdetése után rendelkezésre álló jogorvoslati határidő kérelem benyújtása nélkül eltelt.

A Műsor-Hang Zrt. pályázott a Budapest 90,3 MHz és a 105,9 MHz hasznosítására is, mivel azonban a médiatörvény rögzíti, hogy egy médiaszolgáltató egy körzetben csak egy frekvenciát üzemeltethet, e két eljárásban a Budapest 94,2 MHz hasznosításának elnyerése miatt alakilag érvénytelenné vált a pályázata.

Miután mindkét pályázati felhívásra összesen két-két ajánlat érkezett – és a Műsor-Hang Zrt. ezek tekintetében összeférhetetlenné vált –, a Médiatanács a Budapest 90,3 MHz hasznosítására végül az egyedül maradt, a frekvenciát jelenleg is működtető Tilos Kulturális Alapítványt hirdette ki nyertesként, a Budapest 105,9 MHz eljárásában pedig a szintén egyedül maradt Hang-Adás Kft.-t.

A Budapest 92,1 MHz körzeti frekvencia eljárásában a frekvenciát jelenleg is működtető Klasszik Rádió szolgáltatója, az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. vált nyertessé a másik pályázóval, a Pannon-Work Logisztikai Kft.-vel szemben.

A Médiatanács közleményéből kiderül, hogy a hatóság 12 új frekvenciapályázatot készít elő, bírságokat szabott ki televíziós kvótakötelezettségek és műsortovábbítási kötelezettségek megsértése miatt, 9 közösségi médiaszolgáltatót pedig műszaki fejlesztésre szolgáló pályázati támogatáshoz juttatott.

Ajánlott videó