Gazdaság

Egyelőre kivár a Digi a mobilhálózattal

mobiltelefon(960x640)(1).jpg (Array)
mobiltelefon(960x640)(1).jpg (Array)
Piaci szakértők szerint a Digi kivár, a szektort érintő adók csökkentése esetén ugyanis nagyobb eséllyel tudna ügyfeleket magához csábítani a jelenlegi három szereplőtől. Nem zárható ki az sem, hogy a társaság nem maga hasznosítja, hanem bérbe adja infrastruktúráját.

Habár a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egyik fő szándéka az volt a tavaly zárult frekvenciaértékesítéssel, hogy egy új szolgáltató piacra engedésével serkentse a távközlési szektorban tapasztalható, igen mérsékelt versenyt, a tenderen sikeres Digi eddig nem sokat tett a piacra lépésért – írta az mno.hu.

A romániai hátterű, magyar tulajdonosokkal bíró cégnek csak hálózatkiépítési kötelezettsége van, a hasznosítással kapcsolatban nincs semmilyen megkötés. Vagyis a Digire van bízva, hogy egyáltalán piacra lép-e vagy másképpen hasznosítja az infrastruktúrát. Az NMHH közölte azt is, hogy információi szerint a Digi folytat hálózatfejlesztést.

A nevük említésének mellőzését kérő mobilpiaci szakemberek szerint az is elképzelhető, hogy a Digi nem is indít önálló mobilszolgáltatást, hanem bérbe adja hálózatát olyan társaságnak, amelyik szűkében van az infrastruktúrának. Az ágazatban ilyenként tartják számon a Vodafone-t, ám a két cég együttműködésének nincs jele.

A jelenlegi helyzeten sokat változtathat, ha a kabinet a különadók csökkentése mellett kötelezné el magát, ez ugyanis olyan helyzetet teremtene, amelyben a Digi számottevő piaci részesedést szerezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik