Belföld
áder jános (Array)

Áder piskóta: Mádl 36-szor repült magángéppel

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2015. 07. 24. 12:05

A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint csak kivételes esetekben bérelnek repülőgépet a köztársasági elnöknek.

Az Index megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt: mi a gyakorlat Áder János külföldi utazásai esetén. Az érdeklődés apropója, hogy nemrégiben kiderült: az államfő másfél hónap alatt 62 millió forintot utazott el, négy országban járt, kétszer magánrepülővel.

A KEH tájékoztatása szerint “csak kivételes esetben az elnöki programok időkereteit, sajátos feltételeit, valamint a felmerülő költségelemeket figyelembe vévebérelnek különgépet, és azt is közbeszerzési eljárással.” A köztársasági elnök menetrendszerinti járattal, különgéppel vagy a Magyar Honvédség szállítórepülő századának AN-26-os gépeivel utazik.

Mádl Ferenc 36 alkalommal utazott különgépen, Sólyom László tizenötször. Schmitt Pál pedig mindössze egyszer vette igénybe ezt a szolgáltatást – igaz, ő csak két évet töltött hivatalában. Göncz Árpádról nincs adat adat a két teljes elnöki ciklusra, csak az utolsó másfél évre: 1999-2000-ben egy alkalommal vett igénybe különgépet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.