Belföld

Orbán egy Habsburgot küld a Vatikánba

vatikán rendőr (Array)
vatikán rendőr (Array)

Magyarországot ősztől Habsburg-Lotharingiai Eduard Karl Joseph Michael Marcus Antonius Koloman Volkhold Maria képviseli a Szentszéknél.

A Válasz.hu úgy tudja, a Münchenben született médiaszakember, rövidebb nevén Habsburg Eduárd osztrák állampolgárként Bécsben él. Apósa Ausztria vatikáni nagykövete, apja Habsburg-Lothringiai Mihály, a Mindszenty Alapítvány elnöke, Magyarország elkötelezett barátja.

A leendő diplomata dolgozott a Sank Pölten-i püspökség kommunikációs vezetőjeként, osztrák, német tévék romantikus komédiáinak és krimisorozatainak, a Mary Queen of Scots című film forgatókönyvírójaként. Publikált művészeti és történelmi témájú írásokat. A luganói egyetem vendégprofesszora; felesége Maria Theresia von Gudenus bárónő. Öt gyermeke van.

Tavalyig magyarul nem beszélt olyan jól, mint az édesapja, de csaknem  egy éve intenzív tanfolyamra jár, és ma már meggyőzően bírja Petőfi, Táncsics és Kossuth nyelvét. Habsburg Eduárd Győriványi Gábort (Győriványi Sándor egykori kisgazda politikus fiát) váltja a poszton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik