Belföld

Hőség, zivatarok, jég: kemény napunk lesz

hőség budapesten (Array)
hőség budapesten (Array)

A meleg miatt továbbra is a legmagasabb fokú figyelmeztetés van életben, a hőmérséklet a 40 fokhoz közelít. Aztán jönnek a heves zivatarok és a jég.

Délelőtt még országszerte napos lesz az idő, de egyre több helyen megkezdődik a gomolyfelhő-képződés. A déli óráktól kezdve előbb a Dunántúlon, később a Dunától keletre is zivatarfelhők alakulnak ki: a Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén szórványosan, a Tiszántúlon csak kevés helyen alakul ki zápor, zivatar – olvasható a met.hu-n.

Egyes zivatargócokban egy-két óra alatt komoly csapadék is lezúdulhat, emellett néhol jégeső is lehet. Az Alföldön és az északi hegyekben megélénkül a déli, délutántól a Kisalföld irányából egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél.

Zivatarokban átmenetileg viharos kifutószél is előfordul, emellett hirtelen 10 fokot is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb, a Nyugat-Dunántúlon a mérsékeltebb felmelegedés. Késő estére 24, 31 fokig csökken a hőmérséklet, de a zivataros helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik