Belföld

Hőség: nem bírják a trolik, lassulnak a vonatok

Locsolókocsi (Array)
Locsolókocsi (Array)

A 79-es troli kidőlt a budapesti kánikulától, a MÁV folyamatosan ellenőrzi a sínek állapotát, a vonatok lassabban közlekednek.

A 79-es trolibusz rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Dózsa György út M között közlekedik, mert a kánikula miatt az önjárást biztosító akkumulátorok túlmelegednek. A kimaradó két megállót pótlóbusszal lehet elérni várhatóan üzemzárásig. Utasaink türelmét kérjük – közölte Facebook-oldalán a BKK.

A MÁV szakemberei a sínek hőmérsékletét ellenőrzik, ha eléri a 45 Celsius-fokot, fokozott pályafelügyeletet vezetnek be – közölte a vasúttársaság. A vasúti pálya 50-60 Celsius-fok között deformálódhat, és ha ennek jelei mutatkoznak, sebességkorlátozást vezetnek be, emiatt jelenleg is több vonalon lassabban járnak a vonatok – tájékoztatott a MÁV.


MTI/Balogh Zoltán

Az országos tiszti főorvos által elrendelt hőségriadókor, és általában a műszaki meghibásodások, havária helyzetek miatti hosszabb vonatkéséseknél gondoskodnak a vízosztásról. Az InterCity vonatokon is adnak vizet a klímaberendezés meghibásodása esetén.

A vasúttársaság közlése szerint a MÁV-START járműparkjában mintegy 600 légkondicionáló vagy légjavító berendezéssel felszerelt jármű van, ami a teljes üzemelő állomány 20 százaléka. A berendezéseket a vonatok indulása előtt és menet közben is működtetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik