Belföld

Napi ciki 2.0 – az ügyészség is cáfolja a Kehit

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)

Jogerősen is lezárult az eljárás Hadházy Ákos ellen.

Noha a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal hétfőn határozottan állította, hogy még tart a büntetőeljárás feljelentése alapján az LMP politikusa ellen, ezt a rendőrség után az ügyészség is cáfolta – írja a Magyar Nemzet. Az eljárás jogerősen is véget ért. Hiába élt panasszal a hivatal a rendőrség nyomozást megszüntető határozata ellen, azt az  ügyészség elutasította, az eljárást végleg megszüntette.

Az ellenzéki politikust a Kehi rágalmazásért jelentette fel, mert azt állította, hogy a hivatal nettó 17 millió forintért értékelhetetlen „kamutanulmányokra” vett igénybe uniós pénzeket, amelynek „eredménye” mindössze egy néhány oldalas elnöki utasítás volt.

A rendőrség több mint egy hónapja megszüntette az eljárást, amiért a hivatal ezután a rendőrséget kritizálta, s közölte, igenis tart a büntetőeljárás. Ugyanakkor a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint az illetékes kerületi ügyészség nem találta alaposnak a Kehi panaszát. Bagoly Bettina azt mondta, az elutasítás ellen további jogorvoslatnak helye nincs.

Az LMP hétfőn jelezte, ha jogerősen bebizonyosodik, hogy Hadházy nem követett el rágalmazást, akkor a korrupciógyanús ügyekben induljon nyomozás, mert per híján csak ez adhat lehetőséget arra, hogy az LMP antikorrupciós szakszóvivője a bíróság előtt védje meg állításait.

Az LMP szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy a hivatal nettó 17 millió forintot költött el “szervezetfejlesztési tanulmányok” készíttetésére, és a pályázatra mindössze két, a témában referenciával nem rendelkező céget hívott meg. A munka kézzelfogható eredménye egy háromoldalas elnöki utasítás, amelyben “öt látszatintézkedési javaslat található”.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik