tuzson-bence(960x640).jpg (Array)
Belföld

Megszólalt a Fidesz a bevándorlónak hitt barátja miatt összevert lány ügyében

Az ország problémáját nem lehet összekeverni egy bűncselekménnyel.

Terület- és lakosságarányosan Magyarországra érkezik a legtöbb bevándorló, ezért kényszerül a kormány intézkedésekre a migránsáradat megfékezésére. Erről a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciójának szóvivője beszélt az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Tuzson Bence elmondta: a tavalyi 42 ezerrel szemben az idén már július közepéig 86 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra. Ez azt jelenti, hogy terület- és lakosságarányosan Magyarországra érkezik a legtöbb migráns.

A migráció megállítását szolgálja a többi között a déli határra tervezett műszaki zár is, amely a tervek szerint november végére készülhet el. Ugyancsak ez a célja a menekültügyi eljárás tervezett felgyorsításának, illetve annak, hogy az eddigi szabálysértés minősítéssel szemben bűncselekmény lehet majd a tiltott határátlépés – sorolta az intézkedéseket szóvivő.

Azzal kapcsolatban, hogy Szegeden bevándorlónak vélt barátja miatt vertek meg egy fiatal nőt, Tuzson Bence úgy fogalmazott, hogy az ország problémáját nem lehet összekeverni egy bűncselekménnyel, ami ellen a legszigorúbban fel kell lépni.

Néhány napja egy nemzetközi jogász a Jogtudományi Intézet blogoldalán komoly elemzésben hívta fel a figyelmet a „vad menekülthordákról” szóló hírek veszélyeire, amelyek úgy terjednek, hogy közben tízezrével érkeznek és mennek tovább békésen az országból menekültek. A feszültségek elsimítása helyett azonban inkább a konfliktusok gerjesztése jellemző főleg politikai célokból. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!