Belföld

MSZP: Navracsics bátran kiállt az orbáni politikával szemben

navracsics-tibor(430x286).jpg (Array)
navracsics-tibor(430x286).jpg (Array)

Ritka természeti jelenségnek lehettünk tanúi: egy volt vezető fideszest dicsért meg egy MSZP-s politikus. Csak így tovább, temetődjenek azok az árkok!

Ujhelyi István szokatlan dolgot tett: az MSZP EP-képviselője Navracsics Tibort fényezte egy közleményben. Ujhelyi ugyanis állásfoglalást kért a magyarországi felsőoktatási átalakítások ügyében az Európai Bizottságtól, és kapott is. Méghozzá a szakterületért felelős Navracsics Tibortól.

„A sikeres felsőoktatási rendszerek többnyire úgy tudnak megfelelni ennek az elvárásnak, hogy kiegyensúlyozott kínálatot nyújtanak jó minőségű alapszintű és mesterképzési programokból” – írta Navracsics a közlemény szerint. Az oktatási biztos szerint ehhez sokszínű képzések és autonóm intézmények kellenek. Ujhelyi így dicsérte brüsszeli kollégáját:

“Navracsics Tibor korábbi miniszterelnök-helyettes, az Európai Bizottság oktatásért is felelős biztosa nemrég megküldött válaszában meglehetősen bátran kiállt a sokszínű felsőoktatás mellett és ezzel az orbáni rezsim stratégiájával szemben. […] Világos, európai beszéd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik