vida-ildiko(210x140).jpg (Array)
Belföld

Már bemelegíthet Vida Ildikó utódja

A NAV-nál már tényként kezelik, hogy legfeljebb augusztus végéig lecserélik az elnököt – írja a Blikk. Szerintük már az utódot is kiválasztották.

Akár napokon belül repülhet az adóhatóság éléről Vida Ildikó. A Blikk ugyanis több forrásból is úgy értesült: a hivatalon belül kész tényként kezelik a vezetőváltást, s a legkedvezőbb forgatókönyv szerint legfeljebb augusztus végéig maradhat a székében.

Sokan emlegették Vida korábbi helyettesét, Kovácsics Ivánt, akit tavaly év végén mentettek fel beosztásából indoklás nélkül. Esélyesnek tartják Czinege Attilát, a NAV Észak-alföldi Regionális Főigazgatóság vezetőjét és Papp Istvánt, a dél-alföldi régió főigazgatóját – tájékoztatták a Blikket szakmai körökből többen is.

A Figyelő legfrissebb számában megjelent cikk szerint azonban nem valószínű, hogy a hivatalon belülről nevezzenek ki valakit az adóhatóság élére. Értesüléseik szerint Tállai András neve adó- és pénzügyi államtitkárként és NAV-elnökként is felmerült. Ebben az esetben azonban kérdéses, hogy rendelkezik-e elég ismerettel a szakmai intézmény irányításához.

Ajánlott videó