Belföld

Szabó Tímea: „Ellentétben Kövér Lászlóval, nekem nincs takargatnivalóm!”

szabó tímea (Array)
szabó tímea (Array)

A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselője berágott a házelnökre.

Szabó Tímea Facebook-oldalán reagált arra, hogy Kövér László egy keddi interjúban “leügynöközte”. A PM képviselője szerint „azért gondolja Kövér, hogy CIA ügynök”, mert korábban két évig Afganisztánban dolgozott, előtte pedig a Harvard Egyetemen volt kutató. „Valóban gyanús, fölöttébb gyanús.”

Csakhogy a viccet félretéve, az ellenzéki politikus tényleg kíváncsi rá, hogy Kövér, aki nemcsak KISZ-titkár volt, hanem az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa is, sőt utána az “idegenszívű karvalytőke” Soros-ösztöndíjasa, hogy veszi a bátorságot és milyen információkra alapozva állít ilyeneket?

Ezért arra kéri a házelnököt, magyarázza már meg kijelentését, ezzel egyidejűleg kezdeményezi saját nemzetbiztonsági átvilágításomat is. Neki ugyanis nincs sem takargatni-, sem szégyellnivalója a múltjával kapcsolatban.

„Ő ezzel szemben ezt nem mondhatja el magáról.”

Kövér házelnök a Pesti Srácok.hu-nak adott interjút. Egy Szabó Tímeát érintő kérdésre azt felelte, hogy a „magyar politikában majd’ száz éve időről időre felütik a fejüket nemzetközileg kiképzett ágensek. Ők egyébként azért éppen Magyarországon dolgoznak, mert itt korlátozzák őket a legkevésbé a nyelvi nehézségek – és ez így volt már Gerő Ernőékkel is, de így volt 1990 után is. Barcelona vagy Belgium, Afganisztán vagy Afrika – mindegy, itt is ott is „helyt állnak”. Magyarországon is tették, teszik, amivel tartóik megbízták őket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik