Belföld

Egyet tippelhetnek, megússza-e a jogsértő CBA

cba, Príma, CBA (Array)
cba, Príma, CBA (Array)

A balatonfegyvesi, korábban piac, de már nem az, csak CBA maga döntött a piacengedély visszaadásáról, az államtitkár korábban azt mondta, győzött az igazság. Korai volt a teljes öröm.

Erről a csuda CBA-ról írtunk már korábban, Az üzlet egyetlen málnaárusra hivatkozva alakult „piaccá”, hogy vasárnap is nyitva tarthasson, de ebből akkora botrány lett, hogy még a kormány sem védte meg a Fidesz-közelinek tartott üzletlánc tagját. Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta: minden ilyen próbálkozást le kell törni, míg Lázár János arról beszélt, hogy ez joggal való visszaélés és hülyének nézik a kormányt. Igaz, a CBA Kereskedelmi Kft. is azt közölte a héten, hogy kizárják az üzletláncból minden olyan partnerüket, aki megpróbálja kijátszani a vasárnapi zárva tartást.

A balatonfenyvesi CBA ellen a gazdaságszabályozási államtitkár kezdeményezett hatósági vizsgálatot. Glattfelder Béla szerint ennek hatására semmisítette meg a Somogy Megyei Kormányhivatal a piacnyitási engedélyt, amit ő az igazság győzelmeként értékelt. Szerinte ez precedensértékű döntés volt, melyre hivatkozva a kormányhivatalok a jövőben megvétózhatják a hasonló visszaéléseket.

A Népszabadság most azt írja, hogy mivel önként adták vissza az engedélyt, a kormányhivatal nem indít vizsgálatot, az ügyet lezárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik