Belföld

A balatonfenyvesi CBA maga döntött a piacengedély visszaadásáról

cba (Array)
cba (Array)

Az államtitkár szerint győzött az igazság, igaz, ő úgy tudta, az általa kezdeményezett vizsgálat miatt elvették az engedélyt.

Visszaadta piacnyitási engedélyét a balatonfenyvesi CBA – tudta meg az RTL Klub. Az üzlet egyetlen málnaárusra hivatkozva alakult „piaccá”, hogy vasárnap is nyitva tarthasson, de ebből akkora botrány lett, hogy még a kormány sem védte meg a Fidesz-közelinek tartott üzletlánc tagját. Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta: minden ilyen próbálkozást le kell törni, míg Lázár János arról beszélt, hogy ez joggal való visszaélés és hülyének nézik a kormányt. Igaz, a CBA Kereskedelmi Kft. is azt közölte a héten, hogy kizárják az üzletláncból minden olyan partnerüket, aki megpróbálja kijátszani a vasárnapi zárva tartást.

A balatonfenyvesi CBA ellen a gazdaságszabályozási államtitkár kezdeményezett hatósági vizsgálatot. Glattfelder Béla szerint ennek hatására semmisítette meg a Somogy Megyei Kormányhivatal a piacnyitási engedélyt, amit ő az igazság győzelmeként értékelt. Szerinte ez precedensértékű döntés volt, melyre hivatkozva a kormányhivatalok a jövőben megvétózhatják a hasonló visszaéléseket.

Csakhogy az RTL Klubot a kormányhivatal arról tájékoztatta, hogy le sem folytatták az eljárást: a boltos saját maga mondott le a piac üzemeltetéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik