Belföld

Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a milliós végkielégítés miatt

simon miklós nyírbátor (Array)
simon miklós nyírbátor (Array)

A baloldali Legény Zsolt azt tette szóvá, hogy Simon Miklós, Nyírbogát volt polgármestere több mint ötmillió forintot tett zsebre végkielégítésként és szabadságmegváltásként.

Mindezt a település jelenlegi polgármestere, a képviselő felesége kezdeményezte. Simon Miklós esetéről itt írtunk bővebben, ő korábban azt közölte az MTI-vel, „a hivatalba lépő polgármesternek az új ciklus elkezdéskor kötelessége a munkaügyi folyamatokat lezárattatni, és ez akkor is kötelessége, ha éppen a férjéről van szó”. Hozzátette: eljárást indít az őt és feleségét ért „rágalmak” miatt.

Most lépett az MSZP is, “nem túlzás kijelenteni, hogy a Fidesz családi vállalkozásban hordja haza a helyiek pénzét” – fogalmazott. Legény Zsolt a vagyonosodási vizsgálat kezdeményezését azzal indokolta, hogy szerinte a fideszes politikus nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában az ötmillió forintos polgármesteri “bánatpénzt”.

Korábban az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról való lemondásra szólította fel a politikust, s a Jobbik is vizsgálatot kezdeményezett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal akkor azt tudatta: nem találták törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik