Belföld

38 fokkal jön az újabb hőhullám

Hőség (Array)
Hőség (Array)

Szerdától fokozatosan emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet, amely szombaton és vasárnap tettőződhet.

Magyarország továbbra is a tőle délnyugatra lévő anticiklon peremén helyezkedik el. Szerdán már kissé emelkedik a légnyomás, egy-két fokkal melegebb levegő érkezik térségünk fölé, erősödik a nappali felmelegedés.

Kezdetben erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, majd kora délutántól a gomolyfelhők mellett egyre több napsütésre számíthatunk, késő délután nagy területen kiderül az ég. Helyenként – elsősorban délnyugaton és északkeleten – záporeső kialakulhat, egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

 
Fotó: MTI / Balogh Zoltán 

Csütörtökön a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Pénteken a kevés gomolyfelhő mellett túlnyomóan napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti északnyugaton néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Vasárnap eleinte túlnyomóan derült, napos idő lesz, majd északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol, valamint zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 20 és 25, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok körül alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik