Belföld

Nem kíméli Terézváros az idős, de büdös lakású bérlőjét

Kutyagumi (Array)
Kutyagumi (Array)

Egy idős lakó él az Izabella utcában, aki nem tudja levinni sétáltatni a kutyáját. Ordas bűz van emiatt, a lakóknak elegük van, az önkormányzat pedig kemény hangú közleményt adott ki a bérlő ellen.

Szörnyű körülmények között él egy idős, rokkant bérlő Terézvárosban, egy Izabella utcai lakásban. Egyfelől sokan védik a  beteg embert a kilakoltatástól, másfelől – ahogy közleményében a VI. kerület önkormányzata írja – a lakók ki vannak már a lakásából áradó orrfacsaró bűztől.

Ugyanis a beteg lakónak van egy kutyája, amit állapota miatt nem tud sétáltatni, ezért az eb a házban végzi el a dolgát, ettől van az iszonyatos szag. Emiatt már több bejelentést tettek a lakók szóban és írásban. A kerület közleménye szerint a családsegítő szolgálat többször segített már a bérlőnek, élelmiszercsomagot adott, segített a felhalmozódott rezsitartozását kiegyenlíteni, kitakaríttatta többször a lakást és a gondozási központ munkatársa is felkínálta a segítségét, amit a bérlő rendre elutasított.

A közlemény aggresszívnek is nevezi a lakót, akit szerintük el kéne helyezni egy intézményben. Szerintük “a rossz egészségi állapot sem ad felhatalmazást arra, hogy életvitelével bárki tönkre tegye egy egész lakóközösség életét”. Azt írják, ha valaki képtelen a saját magáról való gondoskodásra, azt be kell látnia, és be kell vonulnia egy szakintézménybe. Ha ezt nem látja be, akkor szerintük olyan bérlakást kell keresnie, ahol nem zavar másokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik