Belföld

Három hónapja nem kapja meg nyugdíját a NAV miatt

csohány ferenc (Array)
csohány ferenc (Array)

A miskolci férfi április elején adta be papírjait a kormányhivatalhoz, a szükséges NAV-igazolás csak június végén érkezett meg.

Három hónapja nem kap nyugdíjat egy miskolci férfi. Csohány Ferenc az RTL Klubnak elmondta: negyvenhárom év munkaviszony után április elején ment nyugdíjba, a szükséges papírokat beadta a kormányhivatalhoz, ahol azt mondták, hogy 22 napig tart az ügyintézés.

Azóta nemhogy pénzt nem kapott, de a nyugdíjas kedvezményeket sem tudja igazolás hiányában igénybe venni, sőt, még egy értesítést sem küldtek arról, hogy foglalkoznának az ügyével. Most félretett pénzéből fedezi a kiadásait, de tudja, hogy sokan nem ilyen szerencsések: vannak ismerősei, akik hozzá hasonlóan jártak és bankhitelt kellett felvenniük.

A kormányhivatalnál azt mondták: mivel Csohány vállalkozó volt, NAV-igazolást kellett kérniük arról, hogy nincs-e nyugdíjjárulék-tartozása, de ez csak június végén érkezett meg. Az adóhivatal adótitokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az esetről. Annyit közöltek, hogy havonta küldenek adatokat a nyugdíjbiztosítónak, az utóbbi időben viszont egyre több egyedi adatkérés érkezik hozzájuk, amelyek megválaszolása esetenként több időt vesz igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik