Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)
Belföld

Pedagógusok is üdülhetnek az Erzsébet-program keretében

Több mint négyezer jelentkezést regisztráltak az Erzsébet-program idei új kezdeményezésére, amelynek keretében pedagógusoknak is lehetőségük nyílik családjukkal az üdülésre, közölte Rétvári Bence egy LMP-s írásbeli kérdésére.

A képviselő a köznevelési intézményekben foglalkoztatottak és családjuk Erzsébet-táboroztatása iránt érdeklődött.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kifejtette: az Erzsébet-programban idén új elemként jelent meg a Köznevelési intézményben foglalkoztatottak számára szóló üdülési pályázat. Mint rámutatott: ezzel a kezdeményezéssel is meg kívánják becsülni a pedagógusokat, és ez a lehetőség nagy segítség az érintett családok számára.

A pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány azon magánszemélyek számára írta ki, akik köznevelési intézményekben dolgoznak, továbbá köznevelési intézmény működtetésében közreműködő gazdasági, ügyviteli, műszaki, kisegítő és más alkalmazottak, valamint akiknek a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2015. január 1-jén érvényes minimálbér összegét.

Az egyhónapos pályázati idő alatt több mint négyezer kérelem érkezett az alapítványhoz – ismertette Rétvári Bence. Közlése szerint az elnyert támogatás esetén a pályázó és a közös háztartásban élő házastársa vagy élettársa, valamint a pályázat benyújtásakor a 14. életévét már betöltött gyermeke 5 000 forint/fő, a pályázat benyújtásakor 3-14 életév közötti gyermeke 2 500 Ft/fő befizetésével vehetnek részt az üdülésen, amely a 3 év alatti gyermekeknek ingyenes.

A lehetőség legkésőbb 2016. augusztus 31-ig megkezdett üdülésre vehető igénybe a postai úton kiküldendő Erzsébet Kártya segítségével.

Rétvári Bence értékelése szerint a pályázat egyértelműen sikeres kezdeményezés, iránta jelentős volt az érdeklődés. A sikeresen pályázó családok országosan több mint 40 szálláshely közül választhatják ki pihenésük helyszínét. A szálláshelyek családi programokat, sporteszközöket biztosítanak, a vendégek kirándulásokon vehetnek részt – jelezte a parlamenti államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!