Belföld

Élvezzük ki a napsütést, hétfőn jön az újabb vihar

papucs, nyár, strand (Array)
papucs, nyár, strand (Array)

Szombaton folytatódik a napos, csapadékmentes idő, csupán kevés felhő jelenhet meg az égen. Semmi izgalom, nyugodtan lehet napozni. Aztán hétfőn támad a hidegfront.

Szombaton az ország északi és keleti felén időnként még élénk lehet a nyugati, északnyugati szél. Reggelre többnyire 8 és 13 fok közé, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben 5-7 fokig csökken a hőmérséklet. Délután 24-29 fok várható – írja az Időkép.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, egy-egy zápor, esetleg zivatar csak nyugaton és az Északi-középhegységben alakulhat ki késő délutántól. A Dunántúlon megélénkülhet az északnyugati szél. Délután egyre többfelé mérhetünk 30 fok körüli maximumokat.

Hétfőn egy hidegfront hozhat záporokat, zivatarokat. Az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödhet. Hajnalban csupán 15-20 fokig csökken a hőmérséklet, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Kedden még többfelé szeles időben lesz részünk, de ismét sok lesz a napsütés, csupán néhol alakulhat ki futó zápor. Délután 24-29 fokra készülhetünk. Szerdától előreláthatólag ismét melegszik az idő, emellett sok napsütésre, száraz időre számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik