Belföld

Jobbik: alkotmányellenes a helyettesítés a parlamenti bizottságokban

Jobbik (Array)
Jobbik (Array)

A jobbikos képviselők parlamenti bizottsági jelenléte azért mutat ilyen alacsony arányt, mert a Jobbik nem él a helyettesítés intézményével, alkotmányellenesnek tartja azt és többször kezdeményezte is annak eltörlését.

Ezt közölte az ellenzéki párt az MTI-nek az Országgyűlés közelmúltban zárult ülésszakáról szóló pénteki összeállítására reagálva, amiről itt írtunk nagyon alaposan.

Az MTI a hozzáférhető adatok alapján egyebek között azt írta: a bizottsági üléseken a KDNP képviselői vettek részt a legnagyobb arányban személyesen vagy helyettesítés útján (98,64 százalék), akiket a fideszes képviselők követnek (97,39 százalék). Ellenzéki oldalról az LMP járt a legtöbbet a testületek üléseire (91,38 százalék), akik után a szocialisták (88,08 százalék), majd a jobbikosok (79,12 százalék) jönnek, míg a független képviselők az ülések alig több mint kétharmadán vettek részt (67,89 százalék).

A Jobbik közlése szerint, ha a statisztikákban csak a személyes jelenlétet számolnák, akkor a jobbikosoké lenne a legmagasabb részvételi arány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik