lazar-janos(960x640).jpg (Array)
Belföld

A bíróság szerint Lázár Jánosnak színt kell vallania végre

A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében el kell mondania a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, hol szállt meg angliai útja során.

A direkt36 szerint a törvényszék csütörtöki döntése értelmében Lázárnak el kell árulnia, hogy 2012-ben hol szállt meg Londonban. Az út azért szúrt szemet, mert igen magas számlák is kapcsolódtak hozzá. Ahogy korábban megírtuk, a november végi utazás szállásköltsége 920 ezer forint volt, egy 2013 márciusi kétnapos svájci úton 469 ezer forintba, egy 2013 júliusi kétnapos olaszországi úton 582 ezer forintba került a szállás.

Lázárék azzal védekeznek, hogy az útról minősített irat készült, ez pedig törvényellenes lenne kiadni. A bíró viszont betekintett az iratokba és állítja, a tárgyalások egyes részletei valóban minősítettek, de maga az irat nem tartalmaz semmiféle információt a szálláshelyről, ezért az nem lehet titkos.

A miniszter ügyvédje szerint, ha kiadják a hotel nevét, abból rá lehet jönni, melyik városban tárgyalt Lázár, ami szintén minősített információ. Ez azért furcsa érv, mert maga a miniszter mondta korábban, Londonban tárgyalt.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.