Belföld

Orbánt a görögök csalogatják elő

Orbán Viktor (Array)
Orbán Viktor (Array)

A kormányfő elmegy az Európai Tanács vasárnapi ülésére, amelyen az EU állam- és kormányfői a görög helyzetről tárgyalnak - közölte Lázár János.

Néhány napja találgatás kezdődött arról, hová tűnt Orbán Viktor, aki a hétfői parlamenti szavazásokról hiányzott, az aktuális Magyar Közlönyökben megjelent rendeleteket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes írta alá, Facebook-oldala sem frissült régóta. A Miniszterelnökség a VS.hu-nak nem árulta el, hogy Orbán jelenleg nyaral-e, ha igen, hol. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csak annyit közölt, hogy a kormányfőnek a héten nincs sajtónyilvános, hivatalos programja.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a magyar kormány komolynak értékeli a görög ügyet. Jelezte egyúttal, hogy Görögország ugyanabból a helyzetből indult 2010-ben, mint Magyarország. A különbség, hogy mi elvégeztük a Berlin és Brüsszel által kiszabott feladatokat.   Miközben az Európai Tanács vasárnap Görögország csődjét tárgyalja, a magyar kormány reményei szerint Magyarországot ősszel felminősíthetik hitelminősítő intézetek – tette hozzá Lázár János.  

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik