Belföld

Egy szorongó nő a lottómilliárdos

lotto(960x640).jpg (Array)
lotto(960x640).jpg (Array)

A Blikknek Végh József azt mondta: a nyertes válaszai alapján megállapítható, hogy legalább középfokú végzettségű, 40-50 év közötti hölgy, aki enyhén kényszeres, szorongó. (Korábbi sajtóhírek szerint egy 59 éves, kétgyerekes családanya vihette el az ötmilliárdot.) A munkájában örömét leli, nem kizárt, hogy gyermekekkel foglalkozik.

Mint kedden a Pénzcentrum alapján megírtuk, a nyertes babonából mindig háromszor dobbant, mielőtt belép kedvenc lottózójába, hisz abban, hogy ez szerencsét hoz. Nem először nyert nagyobb összeget, továbbra is vesz lottószelvényt. Amikor tudatosult benne, hogy most több mint ötmilliárdot nyert, megijedt.

Tarjányi Péter biztonsági szakember a Blikknek azt mondta, van is mitől tartania, de nem a rablóktól, szélhámosoktól. „Nem ritka, hogy tehetős emberek azért veszítik el mindenüket, mert hiszékenyek, és kihasználják őket. Hiába próbálja titokban tartani a nyereményét, ez nem sikerülhet. Minél több embert avat be, annál valószínűbb, hogy nyilvánosságra kerül a kiléte.

Mint korábban megírtuk: a titok megőrzése nagyon fontos. Szakemberek azt tanácsolták a mindenkori nyerteseknek, hogy ne változtassanak a szokásaikon. Ne váljanak hirtelen nagyvonalúvá, adakozóvá, ne küldjék el a főnöküket melegebb éghajlatra, ha addig meghunyászkodóan viselkedtek. Mivel a nyereményt lelkileg is fel kell dolgozni, ezért érdemes elvonulni a külvilágtól, átgondolni, mi is történt, utána pedig a különböző bankokban nyitni egy tucat új számlát. Érdemes türelmesnek lenni, megvárni, amíg születik egy újabb, kisebb telitalálatos, és azt mondani rokonainknak, azt nyertük meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik