Belföld

Beperli a MET Szél Bernadettet

Szél Bernadett (Array)
Szél Bernadett (Array)

Túl sokat húzogatta az oroszlán bajszát az LMP-s képviselő, aki a cég szerint nem is akar együttműködni velük a valóság feltárásában. Perre mennek a jóhírnevükért.

LMP-MET összecsapás lesz a bíróságon, mivel a MET Magyarország Zrt. jóhírnév megsértése miatt beperelte az LMP-s országgyűlési képviselőnőt, Szél Bernadettet. “A képviselő hazugságkampánya jelentős reputációs és üzleti károkat okoz a társaságnak” – állítják a közleményben.

A MET körüli ügyeket az elmúlt hónapokban sokat felemlegető Szél a cég szerint elzárkózott a párbeszédtől, holott a MET be akarta neki mutatni az “iparág alapvető sajátosságait” és az MVM Csoporttal kötött megállapodásokat. Szerintük Szél az öncélú napi politikai előnyszerzést választotta, ezért nem működött együtt, tehát per lesz.

Szerintük a megjelent megnyilvánulások félreértik a piaci folyamatokat és valótlanok, manipulatívak. “A MET nem ápol politikai kapcsolatokat, jogszabályoknak nem kedvezményezettje, és tulajdonosi háttere révén sem részesült kedvezményes bánásmódban” – írják.

A MET egy svácji bejegyzésű energiakereskedőcég, sokszor említik, mint Orbán Viktor kedvenc gázcégét, amiben még orosz tulajdonos is van.

Az LMP a honlapján közölt egy boldog reakciót a keresetre. Megismétlik, hogy állami döntéek révén hatalmas haszonra tett szert a cég, ami miatt a párt már feljelentést is tett hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával. A párt szerint felelősség terheli azokat, akik miatt a gázimport profitja Garancsi Istvánhoz, Orbán jóbarátjához vándorolt. Az LMP parlamenti vizsgálóbizottságot is akar az ügy miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik