Belföld

Széll Kálmán tér: munkagödrök felett kell közlekedni

széll kálmán (Array)
széll kálmán (Array)

A felújítás miatt változnak kicsit a sávkiosztások, a gyalogosok ideiglenes járdákon haladhatnak a munkagödrök felett, és másképp jár a villamos is.

 

A közműmunkák miatt változatlan sávkiosztással, de kissé módosult vonalvezetéssel haladhat a Margit körút Dékán utca és a Széna tér közötti szakaszán a közúti forgalom. A Margit körút gyorséttermek felőli oldalán a gyalogosok több szakaszon is a munkagödrök fölé épített ideiglenes járdafelületeken közlekedhetnek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Július 11-én (szombaton) 0 órától 13-án (hétfőn) hajnali 4 óráig előkészítik a 4-es és a 6-os villamos végállomásának végleges helyére történő átköltözését. Ezzel egy időben garanciális villamospálya-javítást végeznek a Nagykörúton a Tátra utca és az Aradi utca között. Ezért ebben az időszakban 0 és hajnali 4 óra között a villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz viszi az utasokat, míg hajnali 4 és 0 óra között a Combinók dél-budai végállomásuktól csak a Széna térig közlekednek.

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik