Belföld

Kinyílott a Nyugati, megírom!

nyugati pályaudvar (Array)
nyugati pályaudvar (Array)

Egy közlekedési fennakadással kevesebb: befejezte a MÁV a Nyugati pályaudvar tatarozását, visszaáll a közlekedési rend.

Megnyitották a felújított Nyugati pályaudvart, hétfőn üzemkezdettől ismét megindult a menetrend szerinti forgalom. A MÁV halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-én zárta le két hétre a naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugatit. A pályaudvar felújításán, karbantartásán nyolc szakma mintegy 150-200 szakembere dolgozott, és megközelítően ugyanennyien végezték a másfél éves előkészítést.

Elvégezték az utastájékoztató rendszerek karbantartását, ezáltal jobban láthatók a kiírások. Az utasperonokon aszfaltoztak, megtisztították a nagycsarnok fal- és üvegfelületét, pótolták a kitört és hiányzó üvegeket. Emellett folyamatosan végzik a graffiti-mentesítést az aluljárókban.

 

A munka részét képezte a pályaudvarra bevezető pályák egy részén a vágányok és kitérők, illetve több váltó felújítása és karbantartása. Átvizsgáltak mintegy 23 kilométernyi felsővezetéket, felújították a pályaudvar biztosító berendezéseit, és elvégezték ezek teljes vizsgálatát.

Hétfőtől megszűnnek a pályaudvar felújításának idejére bevezetett közlekedési változások – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Közölték: újra a Görgey út felújítása alatt érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni a 12-es és a 14-es villamos vonalán, megszűnik a 14A járat. A BKK a villamos és a pótlóbuszok közlekedéséről a www.bkk.hu/gorgey oldalon tájékoztat.

Újra a megszokott útvonalán és menetrendje szerint közlekedik a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz. Hozzátették, a BKK járatain már nem fogadják el azokat a vasúti jegyeket és bérleteket, amiket a Nyugati pályaudvarra mint indulási vagy célállomásra állítottak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik