Belföld

MSZP: az ügyészség befolyásolta a választások eredményét

Bárándy Gergely (Array)
Bárándy Gergely (Array)

Az MSZP szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy az ügyészség szándékosan beavatkozott két országgyűlési választásba, érdemben módosítva ezzel azok eredményét.

Az ügyészség sorra rendelt el nyomozást olyan ügyekben, amelyekre a Fidesz megrendelést adott számára és sorra vette őrizetbe a kormánypárt politikai ellenfeleit – mondta Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke. Példaként Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyét említette, ugyanis sajtóhírek alapján az ügyészség elismerte, nem áll meg a volt politikussal szemben a nokiás dobozos kenőpénz elfogadásának vádja.

Emlékeztetett arra, hogy ez az ügy a 2010-es és a 2014-es választások előtt a Fidesz kampányának vezető témája volt. Vagy Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszter esetét, amelyben szintén kiderült: soha nem volt kenőpénzes whiskey-s doboz, és jogerős felmentő ítélet is született.

Ugyancsak példaként hozta fel Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester ügyét, akit négy nappal a választások előtt gyanúsítottak meg, majd később jogerősen felmentettek. A Sukoró-ügyben az ügyészség annyit nem tudott megtenni, hogy a bíróságig vigye az ügyet – tette hozzá. Bárándy Gergely szerint mára nyilvánvaló az, hogy ezek politikai koncepciós ügyek, amelyek koholt vádakon alapulnak. Közölte, amikor egy ilyen folyamat ismertté válik, akkor az érintett ügyészi vezetőknek le kell mondaniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik