Belföld

Németh Szilárd: az üldözötteket továbbra is fogadjuk

Németh Szilárd (Array)
Németh Szilárd (Array)

Azokat a menekülteket, akiket valamilyen oknál fogva üldöznek vagy nagyon komoly háborús helyzet alakult ki az országukban, továbbra is fogadja Magyarország, hiszen ők az életüket mentik.

Németh Szilárd az M1-en úgy fogalmazott, akiknél azonban a fő motiváció gazdasági eredetű, akik a jobb élet érdekében indulnak el, azok nem menekültek.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a most zajló bevándorlás már gyakorlatilag egy népvándorlás, hiszen több millióan indultak el Európa felé. Ezt a problémát csak úgy lehet megoldani, ha az Európai Unió határán kívül állítják meg őket, ennek érdekében az unió határát meg kell erősíteni, illetve azokat az állapotokat kell megszüntetni, amelyek ezt a jelenséget előidézik – fűzte hozzá.

A politikus kiemelte: Magyarország egyedül képtelen kezelni a helyzetet, ezért jön létre a déli műszaki határzár – amely csak a zöldhatárt érinti -, és ezért jelentette be kedden Magyarország, hogy nem fogad vissza senkit, mert az ország megtelt és nincs több kapacitás. A határzárral kapcsolatban megjegyezte, más európai uniós országok is fontolgatnak hasonló lépéseket vagy már meg is lépték, az Olaszországgal határos országok például már lezárták a határaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik