Belföld

Bejegyezték a kormány által helyzetbe hozott trafikellátót

Már a monopoljog elnyeréséért sem kellett versenyezniük. A többségi tulajdonosok jó kapcsolatot ápolnak Lázár Jánossal, holott nemrég épp a miniszter akadt ki a céges lobbik miatt.

Bejegyezték azt a céget, mely a jövőben egyedüliként láthatja el dohányáruval a trafikokat – írja a HVG.hu. A BAT és a Continental rendkívül kedvező feltételekkel kapta meg az üzletet a kormánytól. A többségi tulajdonos az utóbbi cég, mely erősen kötődik a kormányoldalhoz, az új vállalkozás telephelye is a Continental egyik hódmezővásárhelyi ingatlana.

A Continental tulajdonosai Lázár János kancelláriaminiszterrel ápolnak jó kapcsolatot, aki pedig épp azért akadt ki nemrég egy zárt körben megtartott beszédében, hogy a törvényhozáson keresztül gazdasági érdekcsoportok érvényesítik a szempontjaikat.

Az Országos Dohányboltellátó Kft. novembertől látja el az ország 6300 trafikját, ebből több mint tízmilliárd forintos bevételre számíthat verseny és kockázat nélkül. A vállalkozásnak nem kell iparűzési adót fizetnie, a trafikosoktól két héten belül bevasalhatja az áruk ellenértékét, de neki két hónapja is van arra, hogy kifizesse a gyártókat.

A Continental eddig a dohánypiac kisebb szereplőjének számított, a trafikellátó cégből viszont neki jár az osztalék 75 százaléka, a BAT-nak meg kell elégednie a többivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik