Belföld

Hamarosan lecsap a hidegfront

szél (Array)
szél (Array)

Kedden a Tiszántúlon délelőtt még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet, országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is kialakul. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, megerősödik, időnként viharossá is fokozódik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, a még gyengén felhős Tiszántúlon lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 17 és 23, másutt 24 és 30 fok között valószínű, de délután a legtöbb helyen ennél hidegebb lesz.

Szerdán eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, legkésőbb keleten süt ki a nap. Főleg délen és keleten fordulhat elő többfelé eső, zápor. Az északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik