Belföld

Megmenekültek a köztévétől a szívbetegek

Ezentúl megszavazhatják a füredi kórházban, hogy mit akarnak nézni.

Visszavonták a tévézésre vonatkozó igazgatói előírást a balatonfüredi szívkórházban. Korábban megírtuk: az intézmény közös helyiségeiben kihelyezett három tévékészülék egyikén a senkit nem érdeklő M1-et, a másikon a Duna TV-t, a harmadikon meg a Duna World adását lehetett csak nézni, mert korábban sok vita volt arról, hogy hová kapcsoljanak. Az igazgató azt mondta: csak azt tartották szem előtt, hogy ők közszolgálati intézmény, így közszolgálati csatorna mehet a tévékben is.

Az RTL Klub által megkérdezett betegek egyike azt mondta: voltak veszekedések azon, hogy mit nézzenek, főleg azért, mert a nőket a sorozatok, a férfiakat a sport érdekli. Egy másik beteg azt mondta: évek óta a nővérek kapcsolják be a tévét, ahhoz a betegek nem is nyúlhatnak.

Miután hír lett a szívkórház tévékorlátozásából, változtattak a döntésen: ezentúl a jelenlévők demokratikus szavazással dönthetik el, hogy melyik csatorna menjen. A kórház főigazgatója közölte: ők a sajtóvisszhangokból értesültek arról, hogy vannak, akik az állami tévécsatornák működésével nem értenek egyet, de nem ideológiai alapon választották ki az MTVA csatornáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik