Belföld

Eldőlt: ez a plakát kerül Felcsútra

Megszavaztatták a netezőkkel, hogy mit üzenjenek a miniszterelnöknek.

Kedd estig lehetett szavazni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán arról, hogy melyik legyen az a plakátterv, amit nem akárhol, hanem a miniszterelnök szülőfalujában helyeznek ki. Mint korábban írtuk: közadakozásból harmincmillió forint gyűlt össze, amiből ezer plakátot helyeznek ki országszerte, reagálva a kormány bevándorlóellenes kampányára.

Kovács Gergő, az MKKP elnöke a Hír24-nek korábban azt mondta: nem abból lett elege, hogy mit mond a menekültekről a kormány, hanem abból, hogy folyamatosan keresik azokat a csoportokat, akiket meg lehet utáltatni a magyarokkal. Az ellenplakátokkal azt mutatják meg, hogy ők nem így gondolkodnak és nem hallgatják szívesen az ilyen üzeneteket.

A Felcsútra tervezett plakátok közül a harmadik legnépszerűbb a „Tudjuk, hogy loptok” szövegű volt – erre csaknem 11 ezer lájk érkezett, a második a „Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, építhetsz magadnak közpénzből stadiont” szövegű terv volt, majdnem tizenkétezer szavazattal. A legnépszerűbb pedig, majdnem 19 ezer lájkkal ez:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik