Belföld

Megtalálták Veress Áron moldáv kapcsolatát

Veress Áron, a pénzhamisításba keveredett egykori fideszes egy rejtélyes moldáv üzletembertől szerezhette a hamis eurót. Szoros ütleti kapcsolatban állhatnak - tudta meg az Origo.

A 49 éves moldáv férfi Veress-sel együtt érdekelt egy magyar cégben, miközben Veress több más magyarországi vállalkozásban is résztulajdonos – tudta meg az Origo a pénzhamisítási ügybe keveredett egykori fideszesről. A portál utánajárt a férfinak, és kiderült, hogy bár neve német származásra utal, tényleg moldáv származású. 

A Veress I. kerületi, állandó budapesti lakcímére bejegyzett, 2014. februárjában alapított R Food and Drinks Külkereskedelmi és Termelő Kft. tulajdonosa és ügyvezetője Rainer Schnurr. A 49 éves férfi állandó lakcíme a moldovai Cojusnában van. A cégben Schnurr kézbesítési megbízottja Veress.

A moldáv férfi a tengerentúlon is üzletel, a portál megtalálta az általa vezetett, és a magyar kft.-hez hasonló hangzásúVRV Food & Drinks Corp. nevű vállalatra, ami az Egyesült Államokban, a Florida állambeli Cape Coralban működik. Egy angol adatbázisban is érdekességekre bukkantak: a Schnurr által négy éve vezetett, londoni bejegyzésű Sun Light Universal Ltd.-vel a kapcsolatot egy moldovai címen lehet felvenni.

A cikk szerint két magyarországi cégben is tulajdonos Veress, de árbevételük nincs, csak veszteséget termelnek.

Veress Áront február első felében a Keleti pályaudvaron kapták el a rendőrök, amikor egy hamis 100 euróst akart beváltani. El akart menekülni, de a rendőrök lekapcsolták. Lakásán is hamis pénzt találtak.

A Fidesz tagadta, hogy Veress Áron még tagja lenne a pártnak, mondván, még 2012-ben kizárták, de a Fidesz honlapján és másutt is úgy volt feltüöntetve még egy-két éve is, mint az ifjúsági tagozat elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik