Belföld

Letagadja a Fidesz a hamis eurókkal lebukott tagját

A Fidesz váltig állítja: 2012-ben kizárta soraiból Veress Áront, a párt Ifjúsági Tagozatának elnökét, akit hamis eurókkal kaptak el a rendőrök. Pedig a jelek szerint Veress tavaly is tagja volt a pártnak.

A Keleti pályaudvaron érték tetten a múlt héten a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökét, amint hamis pénzt próbált elsózni egy férfinak. Veress Áron lakásán 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak – írtuk meg korábban.

A hír megjelenése után a Fidesz pár mondatos közleményben tudatta, hogy Veress Áron nem a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke, és nem is tagja a pártnak. “A Fidesz 2012-ben Veress Áront soraiból kizárta” – közölte a kormánypárt. Azt is írják, hogy a Fidesz Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal.

Ehhez képest a Fidesz honlapján 2013. március 20-i dátummal az szerepel, hogy az Ifjúsági Tagozat elnöke Veres (sic!) Áron. Neve – ugyanilyen írásmóddal – az Ijfúsági Tagozat országos elnökségének névsorában is szerepel.

És nemcsak ott. Fél éve még mi is a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökeként írtunk Veressről.

Ezen kívül a Konrad Adenauer Stiftung oldala beszámol a European Democrat Students (EDS, az Európai Néppárt hallgatói szervezete) és a Fidesz Ifjúsági Tagozata közös rendezvényéről, a 24. EDS téli egyetemről, amit tavaly február végén tartottak Budapesten. Az oldalon egy fotón Veress Áron látható, amint éppen előadást tart, alatta pedig a képaláírás: “Veress Áron, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke”.

Sőt, a Facebookra felkerült egy 2014. december 12-én megjelent beszámoló a Zalaegerszegi 7 Nap című hetilapból is, amely – minő meglepetés – a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökeként mutatja be Veresst.

 

Erről az eseményről Balaicz Zoltán zalaegerszegi fideszes polgármester is írt Facebook-oldalán. A Münchausen parókája mikroblogon az olvasható, hogy Balaicz facebookos beszámolójában először említette Veresst, mint IT-elnököt, majd a botrány kirobbanása után átszerkesztette a bejegyzést és próbálta eltüntetni, de a szerkesztési előzmények megőrizték a nyomát.

Az MSZP is kiszúrta, hogy Veress mint az Ifjúsági Tagozat elnöke szerepel a párt honlapján, ahogy azt fentebb bemutattuk. E mellett a Hallgatói érdekképviselet Németországban és Magyarországon címmel 2013 áprilisában rendezett vitaesten ugyancsak a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnökeként van feltüntetve a párt tagozatának honlapján.

A Fidesz minderre a következőképpen reagált: “A szocialisták megint magukból indulnak ki” – majd megismétlik, hogy Veresst 2012-ben kizárták pártjukból.

Az esetre az MSZP-n kívül a liberálisok, a DK és az LMP reagált: a Fidesz bűnszövetkezet, és a saját bűnügyeivel kellene foglalkoznia a kormánypártnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik