Belföld

Nyíltan rasszista kijelentést tett egy szegedi fideszes

Nógrádi Tibor (Array)
Nógrádi Tibor (Array)
Nógrádi Tibor menekültügyben szólalt meg, szerinte félelmet keltenek a „különböző színű emberek”. Azt is kifogásolta, hogy egyetemen oktathat a plakátrongálással gyanúsított aktivista.

Nyíltan rasszista kijelentést tett Nógrádi Tibor szegedi önkormányzati képviselő. A politikus sajtótájékoztatón közölte: választókerülete „a migráció központja”, mert ott közlekednek „gazdasági bevándorlók és politikai menekültek”. „A rosszul öltözött, különböző színű emberek félelmet keltenek az itt lakókban” – mondta Nógrádi, noha ő maga tette hozzá, hogy bűncselekményt nem követtek el és senkit nem zaklattak a migránsok.

Nógrádi Tibor. Fotó: Szeged.hu

Nógrádi név szerint nekiment egy szegedi aktivistának, akit plakátrongálás miatt hallgatott ki a rendőrség: a Délmagyarországnak azt mondta, furcsállja, hogyan oktathat a szegedi egyetemen olyan ember, akit bűncselekménnyel gyanúsít a rendőrség és azt is mondta: reméli, hogy felelősségre vonják. A fideszes kötődésű helyi portál, a Szegedma.hu az oktatót ugyan nem szólaltatta meg, de a szegedi egyetemhez fordult, hogy mi az intézmény véleménye az ügyben. Nógrádi kijelentése azért is aggályos, mert korábban az Átlátszó Oktatás blog arról írt: a szegedi egyetemen helyi fideszes körökhöz tartozó személyek jutnak befolyáshoz, így felmerülhet, hogy az aktivistát politikusi nyomásra érheti retorzió.

Nem Nógrádi az első fideszes, aki rasszista kiszólást tett menekültügyben: Pósán László országgyűlési képviselő azt a kérdést tette fel korábban, hogy „Örülne-e bárki annak, ha az iskolából hazatérő gyermekét a buszon körbeállja hat fekete-afrikai, fenyegető mozdulatokkal, hanghordozással?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik