Belföld

A Fidesz kipaterolná a közéletből Sallai R. Benedeket

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2015. 06. 12. 15:32

A kormánypárt szerint az LMP politikusa "hazugságokkal próbálta lejáratni a földműves társadalmat és az agrártárcát".

“Sallai R. Benedek – miközben álszent módon naponta a magyar családi gazdaságokat támogató pályázati rendszert szidja, – ő maga egy átlagos földműves birtokának közel ötvenszeresét, 2325 hektárt akart a céghálóján keresztül megszerezni, hogy nagybirtok-építésbe fogjon” – kezdi pénteken kiadott közleményét a Fidesz. A kormánypárt szerint Sallai R. Benedek “hazugságokkal próbálta lejáratni a földműves társadalmat és az agrártárcát, miközben családja és érdekköre a kormány állami földpályázatainak haszonélvezője”. A nagyobbik kormánypárt ezért felszólította Sallait, hogy “mondjon le a parlamenti mandátumáról, távozzon a közéletből és kérjen bocsánatot a magyar gazdáktól”.

Az ügy előzménye, hogy Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára egy televíziós műsorban azt állította: Sallai R. Benedek, az érdekeltségébe tartozó cég, valamint családtagjai több mint 216 hektár állami földet használnak. Az LMP-s politikus cáfolta, hogy a kormány birtokpolitikájának haszonélvezője lenne, de azt is, hogy maga kétszáz hektár feletti állami földet használna. Bitay később arról számolt be, hogy Sallai és családja 85 millió forintos állami támogatáshoz jutottak földjeik után.

Sallai május végén jelentette be: személyiségi jogi pert indít a Földművelésügyi Minisztérium és Bitay Márton ellen valótlan állításaik miatt, de azon médiumok ellen is, akik az állításokat kritika nélkül átvették.

LMP: Távozzon inkább a….. ööö… mindenki!!!

Az LMP később reagált a Fidesz sallaizására. Közleményükben felsorolják, kiknek kéne Sallai helyett távozni a közéletből. Szerintük azoknak, akiknek nincs válaszuk “a Kiss Szilárd-ügyre, az eltőzsdézett 400 millióra, a Bróker Marcsikás karcagi vonalra, az elsunnyogott lépfenebotrányra, a Földet a Gazdáknak program és a területalapú támogatások kudarcára”. Távozzanak a közlemény szerint a hazugok, na meg azok, “akiknek független magyar bíróságtól van papírjuk arról, hogy megtévesztik a közvéleményt”. Valamint az összes kormányt és a teljes politikai elitet elkergetnék.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.