Belföld

Még a kamionstopot is eltörölték a hőhullám miatt

kamion(960x640).jpg (Array)
kamion(960x640).jpg (Array)

Ha az ÁNTSZ és a meteorológusok riogatásától nem ijedt meg, akkor a kamionstop feloldása felnyitja a szemét: durva hőség lesz!

A teherautók a kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból a hétvégén korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A kamionstop szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben. Az országos tisztifőorvos azonban az érkező hőhullám miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el csütörtök déltől hétfő éjfélig. A nehéz teherautók hétvégi forgalomkorlátozását a fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. Az NFM szerint a kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a kamionok az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Téééényleg nagggyon meleg lesz!

Pénteken a napi középhőmérséklet az ország nagy részén meghaladja majd a 25 Celsius-fokot, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki a fővárosra és tíz megyére (Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest). A legmagasabb hőmérséklet 30 és 33 fok között lesz.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztetett, hogy a nagy hőség egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt okozhat, különösen veszélyeztetettek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik