Belföld

Már látszik a kánikula vége

kánikula (Array)
kánikula (Array)

A hétvégi 36 fok után jövő kedden már akár 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet, addig viszont tövig nyomja a gázt a hőség.

Továbbra is meleg, nyári időre számíthatunk. A nappali gomolyfelhő-képződésből csütörtökön a délutáni, esti órákban helyi jelleggel zápor, zivatar továbbra is kialakulhat. Ugyanakkor heves zivatar valószínűsége csekély.

Csütörtökön folytatódik a meleg idő. A nappali gomolyfelhő-képződésből elszórtan lehet zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a változó irányú szél. Szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol (leginkább északkeleten és északnyugaton) fordulhat elő zápor, zivatar. A délnyugati, déli szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 35 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként zápor, zivatar valószínű. A délnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 36 fok között alakul.

Hétfőn egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és mind több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati, nyugati szél többfelé meg is erősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és több helyen várható zápor, zivatar. Az északnyugati szelet erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik