Belföld

Gerincet vittek ajándékba a legfőbb ügyésznek

barabás richárd gerincet visz ajándékba polt péternek (Array)
barabás richárd gerincet visz ajándékba polt péternek (Array)

Fonálféreghez hasonlította Polt Pétert a PM szóvivője, szerinte ő a legfőbb akadálya annak, hogy felderítsék a kormány piszkos ügyeit.

Egyenes gerincet vitt ajándékba Polt Péternek az ügyészség napja alkalmából Barabás Richárd. A Párbeszéd Magyarországért szóvivője azt mondta: a legfőbb ügyész az akadálya annak, hogy kivizsgálják a kormány korrupciós ügyeit.

Barabás a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületében próbálta átadni a műanyag gerincpótlékot, de nem engedték be, a biztonsági őrök azzal hessegették el, hogy „senki nincs az épületben”, de ekkor kilépett egy taláros férfi az ajtón. Barabás azt mondta: tarthatatlan, hogy ebben az országban következmények nélkül ellophatják bárki pénzét és soha nem kattan bilincs a felelősök kezén.

Facebook / Barabás Richárd

A szóvivő neveket is említett a Népszabadság riporterének: Szijjártó, Rogán, Habony, Mészáros, Tarsoly és Tiborcz – többek közt velük kapcsolatban merül fel, hogy a legfőbb ügyész akadályozza, hogy fény derüljön viselt dolgaira. Barabás Polt Pétert gerinc tekintetében egyenesen egy fonálféreghez hasonlította, ezért gondolta úgy, hogy meglepi egy újjal. A rendőröket is meglepte, nem igazán tudták mire vélni, hogy miért közelít valaki egy gerinccel az épülethez. „Nem akarták, hogy balhé legyen, de én sem akartam őket szívatni” – közölte Barabás.

Mivel Polt Pétert nem sikerült elérnie, kérdést intézett a legfőbb ügyészhez, hogy támogatja-e azt a javaslatot, mely szerint korrupcióellenes főügyészséget és megyei ügyészségeket állítanak fel civil ellenőrzéssel. A PM-es politikus azt mondta: nincsenek illúziói, elvégre Polt Péter Orbán Viktor bábja, de ideje lenne, ha elszámolna a magyarokkal és a saját lelkiismeretével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik