Belföld

Törtelen a családi bulikhoz is engedélyt kell kérni

Sokakat zavartak a hangos összejövetelek.

Jegyzői engedélyhez kötik a családi összejöveteleket a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törtelen – írja a Szoljon.hu. Az erről szóló önkormányzati rendelet csütörtökön lép életbe.

Búcsús Tamás jegyző azt mondta: túl sok és túl hangos bulit tartottak mostanában a községben. Szűk két hete több gyerek ballagott az óvodából, melyet néhány család nagy rendezvénnyel ünnepelt meg, volt, ahol péntektől vasárnap hajnalig tartott a mulatság. Sok jelzés érkezett hozzájuk és a rendőrséghez is, hogy fékezzék meg a hangzavart, ezért született a rendelet, ami szerint legkésőbb tizenöt nappal a rendezvény előtt be kell jelenteni a jegyzőnél az összejövetel pontos kezdetét, végét, helyszínét, a résztvevők létszámát és az „alkalmazni tervezett szórakoztató elemeket”.

A jegyző közölte: a közvetlen szomszédok írásbeli hozzájárulását is bekérik, ha valaki rosszban van a mellette lakóval, az „így járt”. A polgármester kijelentette: „a renitens családok zenei kultúráját sem kedvelik a helyiek”. A portál által megkérdezett helyiek azt mondták: elég radikális a rendelet, de örülnek neki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik