Belföld

Kiadták a narancsriasztást

Pécsen és környékén másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás és heves zivatar miatt. A város déli részére jég is érkezett. 

Kedden a déli óráktól egyre többfelé várható zivatar. Elsősorban a Közép- és a Dél-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, továbbá a Dél-Alföldön heves zivatar is kialakulhat, amelyhez lokálisan felhőszakadás (30-50 mm csapadék), jégeső (2-3 cm-es átmérővel) és 80-100 km/h-s szélroham társulhat.

Az éjszakai órákban elszórtan, szerdán főként a középső és az északkeleti megyékben pedig csak helyenként valószínű zivatar, de egy-egy intenzívebb zivatar még előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az ország kilenc megyéjében másodfokú, nyolcban pedig elsőfukú figyelmeztető előrejelzés van érvényben a heves zivatar és a felhőszakadás miatt. Egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében nem várható veszélyes időjárási jelenség.

A PécsMa olvasói szerint komoly jégverés pusztított dél körül Pécs déli részén, Keszüben és Kökényben. Az észlelések szerint hosszú percekig hullottak centis és annál nagyobb átmérőjű jégdarabok, amelyek egyik másik autóban kárt is okozhattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik