Belföld

Itt a másodfokú viharfigyelmeztetés

felhőszakadás (Array)
felhőszakadás (Array)

Mindössze három megyében nem lesz veszélyes az időjárás kedden, hét megyében narancsfigyelmeztetés van érvényben.

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Békés, Fejér és Komárom-Esztergom megyében, míg Pest, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Zala megyében elsőfokú.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből kiderül, hogy kedden, főként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön több helyen várható zivatar, rövid időre intenzív csapadékkal, viharos széllel. Legjobb eséllyel délután a Dél-Dunántúlon és a szomszédos dél-alföldi térségekben zivatarhoz néhol 30-50 mm csapadék, jégeső (akár 2-3 cm-es átmérő) és kis területre korlátozódó 80-100 km/h-s szélroham is társulhat.

Mindemellett a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható, keleten lesz a melegebb. Késő este 19 és 24 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Szerdán kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, északkeleten erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön a kevés fátyol- ás gomolyfelhők mellett túlnyomóan napos idő várható. Csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik