Belföld

Bohócegyletezik és álcivilezik a CÖF

A fideszes civileknek nem tetszik, hogy ellenkampányba kezdett a Kétfarkú Kutya Párt, ráadásul iszonyúan sikeresbe.

Már óránként egymillió forint érkezik a Kétfarkú Kutya Párt felhívására – a viccpárt a Vastagbőr bloggal közös felhívásban azt tűzte ki célul, hogy hárommillió forintot gyűjtenének össze, hogy a kormány gyűlöletplakátjai ellenében vicces, ironikus, békítő ellenplakátokat helyeztessenek ki. Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt atyja az Indexnek azt mondta: nem számítottak ekkora támogatásra, kedd délutánra már 11 millió forintot dobtak össze. Kovács a Hír24-nek is nyilatkozott kedden, azt mondta: ez az ügy nem a menekültekről szól, hanem arról, hogy nagyon káros, hogy a kormány folyamatosan olyan csoportokat keres, akiket utálni lehet és igyekszik is megutáltatni őket az emberekkel. Az ellenkampány azt mutatja meg, hogy nem mindenki így gondolkodik és nem szívesen hallgatják az ilyen üzeneteket.

A Fidesz álcivil szervezetének, a CÖF-nek viszont nem tetszik a kampány. Közleményükben azt írják: „A Kétfarkú Kutya Párt nevű bohócegylet és a Soros György portálján működő blog bejelentette, hogy plakátkampányt indít a bevándorlási konzultáció és a kormány ellen. Mindezt saját bevallásuk szerint is jelentős részben külföldről érkező pénzből teszik.” Az utóbbi mondatból annyi igaz, hogy az adományok jó része külföldön dolgozó magyaroktól érkezett. A Békemenet-szervező CÖF-től pedig a Kétfarkú Kutya Párt bármely akciójánál is viccesebben hangzik az a mondat, hogy „Ideje lenne észrevenni, hogy a lakájpénzből fenntartott ál-civil szervezetek ál-szolidáris akciói egyre jobban bosszantják a magyarság érdekeit szem előtt tartó polgárokat”.

A CÖF támogatottsága ráadásul annyira megkopott, hogy az egyik szervező, Bencsik András áprilisban egyenesen azt mondta: „ma nem lehetne békemenetet szervezni, mert a menetelők vagy áthúznának a Jobbikhoz, vagy otthon maradnának”.

A Kétfarkú Kutya Párt felszólította a CÖF-öt, hogy rövidebben szólítsa fel őket, mert ilyen hosszú szöveget nem fognak elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik