Belföld

Minden tizedik magyar külföldre költözne, de Rétvári szerint ez nem baj, mert itthon meg egyre kevesebb a szegény

Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)
Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)

Ráadásul egyre többen is nyaralnak. A titok: rezsicsökkentés, forintosítás, munkahelyteremtés.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint is az elmúlt két évben 241 ezerrel csökkent azoknak a száma, akik ki vannak téve a szegénység kockázatának, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1-en

Rétvári Bence arra mondta mindezt, hogy a Tárki felmérése szerint minden tizedik magyar azt fontolgatja, véglegesen külföldre költözik. Szerinte az elvándorlás a munkahelyteremtés mellett olyan célzott intézkedésekkel csökkenthető, mint a devizahitelek kivezetése vagy a rezsicsökkentés.

Azt is mondta, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően egymillió emberrel kevesebbnek jelent gondot a számlák kifizetése. 9-10 százalékkal csökkent azoknak az adósoknak a száma, akik nem tudják fizetni a törlesztőrészletüket.

Szerinte szintén pozitív fejlemény, hogy a Tárki felmérése szerint 2013-hoz képest 12 százalékkal többen engedhetnek meg maguknak nyaralást, illetve a két évvel ezelőttihez képest 8 százalékkal nőtt azoknak a száma, akiknek nem jelent gondot egy váratlan kiadás, például egy elromlott mosógép pótlása – mondta Rétvári Bence.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik